İçindekiler:
Günümüzde zaman kavramı çok daha değerli bir hal aldı. Boşa geçirilecek zamanımız olmadığı gibi işimizden arta kalan zamanı da ailemize, sevdiklerimize veya kişisel ihtiyaçlarımıza ayırmayı istemek en doğal hakkımız. Bazen karmaşanın içinde bizim için önemli olan bu değerlere vakit ayıramıyoruz.
4-5 yıl öncesine kadar birçok işimizi devlet dairelerine giderek hallediyorduk. Hayatımızda en değerli şeyin zaman olduğunu düşünecek olursak, zamanımızın çoğunu ya sıra beklerken ya da formalite işlemlerle harcayabiliyorduk. Teknolojinin ilerlemesiyle ve özellikle pandemi sürecinden sonra internet nerdeyse tamamen hayatımızın içine girdi. Beraberinde alışkanlıklarımız değişmeye başladı. Artık internet üzerinde daha fazla vakit geçirmeye başladık. Alışverişlerimizi, ticaretimizi, ihtiyaçlarımızı vb. çoğu işi internetten yapıyoruz. Hem daha çok seçeneğe hem de daha uygun fiyatlara ulaşabiliyoruz.
Teknoloji her geçen gün ilerliyor ve bizi de daha çok içine çekiyor. Hal böyle olunca internet dünyasına daha çok alışıyoruz. Daha çok vakit geçiriyoruz. Daha güvenilir yöntemleri keşfediyor ve alışveriş, bilgi, oyun derken tüm işlerimizde kendimizi internette buluyoruz. Artık sağlık sektörü ve devlet işlerimizi de internet üzerinden çok kısa sürelerde e-imzalı bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
Ülkemizde e-devlet kapısı 2008 yılında erişime açıldı. Her geçen gün yeni hizmetler adı altında birçok hizmet sisteme ekleniyor. Sisteme eklenen her hizmet işimizi daha kısa yöntemle ve zamandan tasarruf ederek bitirmemize olanak sağlıyor.
İnternet kullanan çoğu abonenin merak ettiği “internet aboneliğimizi e-devletten nasıl iptal (fesih) edebiliriz?” sorusuna cevap bulmak için aşağıda ki detaylardan bilgi sahibi olabilirsiniz.
E-Devlet Üzerinden İnternet Aboneliği Nasıl İptal Edilir?
Şimdi bu işlemin nasıl yapılacağını anlatalım;
Bu işlerimizi yaparken çok da dikkat etmemiz gerekiyor. Şifrelerimizi ve özel bilgilerimizi çok iyi saklamamız ve kimseyle paylaşmamamız gerekiyor. Aksi taktirde kötü amaçlı birçok işlem sizin adınıza gerçekleştirilebilmektedir.
Şimdi bu işlemin nasıl yapılacağını anlatalım;
E-Devlet Üzerinden İnternet Sözleşmemi Nasıl Fesih Ederim?
Şifrenizle e-devlete giriyorsunuz. Giriş yönteminiz mobil imzanız, e-imzanız, nüfus cüzdanınızda belirtilen T.C. Kimlik numaranız veya internetten bankanıza girip buradan e-devlete bağlanabilirsiniz. Bu seçeneklerinden biri ile giriş yapınız. Aksi takdirde internet fesih işlemlerine ulaşamayacaksınız.
Arama çubuğuna fesih etmek istediğiniz internet firmasını yazın. Örneğin firmanızın adı fesih yazdığınızda çıkan mavi yazıyı seçiniz.
Ekranın sağ üst köşesinde Yeni Fesih Başvurusuna Tıklayınız.
Açılan ekranda size ait internet firmanıza ait sözleşme bilgilerini göreceksiniz. Satırın sonunda “Fesih Başvurusu Yap” kısmına tıklayınız.
Bu işlemleri yaptığınız zaman 24 saat içinde hizmetinizin ücretlendirme durdurulur ve hizmetiniz kısıtlanabilir veya durdurulabilir.
İptal işleminiz sıraya alınacak ve 7 gün içerisinde sonuçlanacaktır.
İnternet Sözleşmesi Fesih Etme Resimli Anlatım
E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?
E-Devlet şifrelerinizi yurt içinde PTT şubelerinden ve Türksat abone merkezlerinden yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı’na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
Türksat Kablonet İnternet Abonelik İptali Nasıl Yapılır?
Türksat Kablonet internet aboneliğinizi sözleşme süresi bitmeden veya bittikten sonra iptal işlemi yapabilirsiniz. Taahhüt sürenizi internet üzerinden online işlemlerden, çağrı merkezinden veya yetkili abone merkezlerinden öğrenebilirsiniz. Kablonet ve Kablo TV aboneliğinizi iptal ettikten sonra modem, hd kutu, modül gibi cihazlarınız kiralık ise aksesuarları ile birlikte abone merkezlerine veya il müdürlüklerine teslim etmeniz gerekmektedir. Genellikle iptal işleminden sonra 1 veya 2 adet fatura çıkabilmektedir. Hizmet numaranızdan fatura borcunuzu sorgulamak mağduriyet yaşamanızı engelleyecektir.